20 noiembrie 2015

Hobbitul, de J.R.R Tolkien

George Secaș, cls. a VII-a C
Cartile dau culoare
                                                                                    
Am așteptat cu nerăbdare seara de sâmbătă, pentru că urma să ruleze pe PRO TV filmul ,,Hobbitul". Il văzusem încă de acum 2-3 ani mi-a plăcut mult. Pentru că nu am avut răbdare să aștept apariția următoarelor episoade ca să văd sfârșitul, am hotărât, atunci, să citesc cartea.

Spre surprinderea mea, cartea mi-a plăcut mai mult decât filmul. Acțiunea mi s-a părut mai spectaculoasă, peisajele erau descrise mai amănunțit, mai frumos, iar orcii și goblinii nu mi se păreau așa dezgustători: erau pur și simplu personaje rele și atât. Cartea a reușit să mă transpună mai ușor în lumea în care Bilbo Baggins, Gandalf the Grey și tovarășii lor gnomii au pornit într-o aventură de neuitat. Am fost mirat să văd că Smaug era mai puțin prezent în carte și Bătălia celor cinci armate s-a dus de fapt împotriva orcilor și goblinilor conduși de Azog Profanatorul. Sfârșitul cărții a fost, din păcate, același cu cel din film. :((

Vă recomand cu drag să citiți cartea. Este mai complexă decât filmul. Am revăzut prima parte din ,,Hobbitul" putin

altfel după ce am citit cartea. Mă simțeam acum ca și cum aș fi fost unul dintre tovarășii lui Bilbo. 

Celor care aveți curaj să citiți Tolkien :D, vǎ doresc lectură plăcută! Sunt sigur că Tolkien o să devină unul dintre preferații voștri!!!!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.