4 mai 2015

De weekend...

Grădina Zmeilor
George Secaș, cls. a VI-a C

Mărturisesc că, de când am auzit despre acest loc, mi-am dorit foarte mult să ajung acolo. Dorința mi s-a împlinit weekend-ul trecut.
Am pornit dimineața echipați de drumeție, cu familia. Am avut noroc! Drumul n-a fost foarte aglomerat, așa că, în aproximativ o oră, am ajuns la destinație. Am găsit acolo un peisaj de poveste, o aglomerație de stânci, cu denumiri ciudate, crescute parcă din pământ. Ele au fost modelate de apă și de vânt. Una din legende spune că o fată îndrăgostită de un soldat a fost blestemată de mama ei vitregă, care nu a acceptat dragostea lor, să se prefacă în stană de piatră (stânca ,,Fata Cătănii")
Excursia a fost fascinantă în adevăratul sens al cuvântului!!! Pe lângă animale spectaculoase, acest loc m-a uimit cu peisajele sale superbe și cu stâncile lui care parcă te ispitesc să te urci pe ele. Într-un fel, ele îmi aminteau de unul dintre cele mai frumoase locuri vizitate de mine vreodată: Meteora.
Stâncile se ridicau semețe în fața mea, inspirându-mi teamă și uimire. Plimbându-mă printre ele, am descoperit că frumoasa grădină a Raiului -nu a zmeilor- are multe taine care așteaptă să fie deslușite! Aștept cu nerăbdare să vizitați și voi această grădină ascunsă de ochii lumii și să-mi împărtășiți impresiile și sentimentele stârnite de secretele acestui loc minunat!!

 Pentru a vă convinge, am adăugat  textului niște fotografii realizate cu multă pricepere - spun eu - de Nicu Popan, unchiul meu.