7 mai 2015

Întâlnire cu Prinţul

 Sara, Bianca, Eric, prof. Profira Rusu - cls. I D

Turul ciclist caritabil "Cărțile copilăriei pe bicicletă", organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche, cu participarea Alteței Sale Regale, Principele Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, a ajuns la Cluj - Napoca în după amiaza zilei de 24 aprilie 2015, în Parcul Mare din oraș. Cu această ocazie am fost și noi invitați, clasa I D ( prof. Profira Rusu) și domnul director Cristian Munteanu, să participăm la campania menționată. Am avut plăcuta surpriză de a primi câte un volum cu povești scrise pentru copii și, mai mult decât atât, volumul a fost primit cu autograf din partea ASR Principele Nicolae al României. Încă din parc am început să citim puțin din "Cocoșatul de la Nôtre-dame", "Peter Pann", "Cei trei muschetari" sau "Aventurile lui Sherlock Holmes". Ne-a plăcut foarte mult de prinț, pentru că este un om foarte vesel și zâmbitor.

Cu ajutorul câtorva mămici inimoase, am aflat ce gândesc copiii- Sara, Bianca şi Eric, dar probabil şi colegii lor- despre întâlnirea cu ... Prinţul!

În primul rând, îl aşteptau să apară în haine de prinţ şi cu coroana pe cap. În schimb... ” Aţi mai văzut vreodată un prinţ care merge pe bicicletă? Ei bine, chiar există!”, ne mărturiseşte Sara. “Mi s-a părut ciudat că a venit pe bicicletă....credeam că vine cu mașina”, se miră şi Bianca. Iar pentru un sportiv ca Eric a fost esenţial că Prinţul "a venit in haine sport!"

Se pare, însă, că mirarea a crescut impactul pozitiv al întâlnirii, astfel încât toţi au reţinut fără probleme lecţia zilei:

-          De ce crezi ca a venit Principele la eveniment? 
Sara: Ca să ne spună că e important să mergem cu bicicleta şi să citim.
-          Şi te-a influenţat ce ţi-a spus? O să citeşti mai mult şi o să mergi cu bicicleta? 
Sara: ...Cam da!
-          Ce ar vrea el să transmită copiilor?
Sara: Că e important să fie sănătoşi, şi, deci, trebuie să facă mişcare.

Ce nu vor uita niciodată de la eveniment? 
Sara: Că am văzut un prinţ! :). 
Eric: Cel mai tare a fost autograful pe carte! (poate şi pentru că Prinţul i-a privit în ochi, le-a zâmbit, i-a adresat fiecăruia câteva vorbe...)

Şi uite aşa, Prinţul din poveste, îmbrăcat sport şi pe bicicletă, a intrat in memoria unei generaţii noi de copii şi i-a adus mai aproape de înţelegerea unui adevăr major: nobleţea nu stă în coroană sau în mantia aurită, ci în modul în care reuşeşti să-i inspiri pe alţii.






* Foto: Anda Pop













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.