27 mai 2015

Blog_IT

Anti-plictiseală....
Adrian Sofronovici, cls. a VI-a B


Ești plictisit, și nu știi ce să faci? ”Random Idea”, link-ul aici: www.random-idea.com , este soluția perfectă! Acest site îți dă posibilitatea să afli ce poți face când ești plictisit. Totul este foarte simplu, intri pe site și apeși  butonul ”New Idea” și gata, ai aflat ce poți face! Unele idei sunt ingenioase, unele sunt amuzante și trăsnite, de exemplu: ”Încearcă să prinzi bomboane M&M cu gura!” :)
 
Idea este foarte interesantă, iar dacă nu ai găsit încă nimic pe placul tău, sigur nu vei mai fi plictisit după ce vei citi propunerile amuzante! Cea ce este foarte bine este că a fost creată o aplicație și pentru Android și iPhone!

 

Gânduri de adolescent...


Gânduri de adolescent pentru  Ziua Copilului. Despre minunea copilăriei, frumuseţe adevărată, pace şi înţelegere  între oameni.

Pictor de suflete

Alexandra Iuoraş, cls. a VII-a C
http://api.ning.com/files/
,, Pictează-mi o dorință pe cerul de catifea!” mi-a șoptit o stea, in timp ce veghea deasupra sufletului meu. Ce infantil! Nici măcar pictorii nu ar putea folosi bolta cerească pentru așa ceva. ,, Văzduhul e o pânză prea gingașă pentru o dorință de mare amploare!” i-am răspuns sferei de lumină, ignorând stăruința de care dădea dovadă.
Totuși, acum sunt pregătită. Azi voi picta, însă creația mea nu se va transforma într-un tablou. Sufletele sunt prea complexe pentru a fi schițate. Trebuie învățate ele însele să fie o operă de artă. Din acest motiv, nu îmi voi folosi culorile pigmentate pentru a le da viață. Dimpotrivă, voi folosi praf de sentimente și stropi încărcați de lumina speranței.

În sfârșit, visul meu devine realitate. Mereu am vrut să schimb lumea, mentalitatea, universul. Suntem cu toții niște piese dintr-un mecanism plin de ură, într-un joc de șah în care nu se mai respectă nicio regulă. Nimeni nu mai zâmbește. Nimeni nu face niciun gest frumos. Străzile devin din ce în ce mai monotone, mai pustii. Ne izolăm de oameni, dar și de propria ființă. Trăim doar pentru a supraviețui.
 
Da, aceasta este dorința mea, dorința unui copil care, dintr-o dată, își folosește pensula de la orele de desen pentru a făuri o nouă lume. Și toate acestea sub îndrumarea unei stele, în îmbrățișarea luminii ei.
 
Sufletele trebuie să trăiască în armonie, indiferent de pigmentul corpului în care au fost așezate, indiferent de locul din care provin. Trebuie să fie unice prin iubirea de care dau dovadă, să nu apuce pe calea greșită. Totuși, dacă se va întâmpla acest lucru, voi fi pregătită să le retușez personalitatea căci, un artist, niciodată nu își neglijează capodoperele, iar eu voi fi tolerantă. Greșelile lor le vor face bine. Eu va trebui doar să am răbdare. Fiind copil, e greu să fac asta, mai ales când am atât de multă energie și nerăbdare în inimă!
 
Nu vreau să mă dau bătută, să renunț la o posibilă prietenie între mine și alte ființe străine, diferite ca aspect, dar pline de căldură în interior. Vreau să ajung să îmi cunosc operele de artă. Să vorbim. Să ne împletim caracterele și să formăm un întreg.
 
Zilele trec, iar eu, ei bine, fac același lucru: îmi așez șevaletul alături și dau viață unor noi oameni, unei familii, unei generații, unui popor, unui univers.
  
Am uitat de mine. Dorința este mult mai importantă. Dacă mă voi simți străină în lumea pe care o consider acum un ideal? Poate persoana mea să fure puțină fericire? Probabil că nu. Voi trăi cu satisfacția că am creat pace pentru toți oamenii, pentru toate sufletele care, cândva, erau abandonate.
 
http://www.flashcoo.com/paint
O stea îmi apare în față. Radiază. Își împrăștie razele de lumină în întreaga încăpere plină de ceea ce am realizat în tot acest timp. Jocul de nuanțe mă copleșește. Sunt capturată. Duios, sunt luată  de lângă lumea pe care am încercat să o înfăptuiesc. Ajung în adâncul unei galaxii. E liniște. Prea liniște. Și tăcerea aceasta apăsătoare...
 
Totuși, un ecou prelung se aude din direcția astrului:
 ,, Ți-am cerut să exprimi o dorință. Tu mi-ai pictat un întreg univers.”

26 mai 2015

Cup Song

Alexia Dezmirean, cls.a V-a D, Andra Topan, cls. a VII-a A

Clujul, capitala tineretului- 2015, a inclus în programul Zilelor Clujului o activitate adresată tineretului, ,,Cups Song”, cântecul cu pahare- o idee Transylvania College.

Clujenii au reușit să bată recordul mondial la ,,Cup Song” la zilele Clujului, în 22 mai, de la ora 18.00, cu peste 1500 de copii implicati.  In caz că nu știați, recordul anterior îl deținea  Collège Saint-Bernard – Drummondville (Canada). Așa că noi, Clujenii, ar trebui să fim foarte mândri că orașul nostru este Capitala Internațională a Tineretului și că suntem deținătorii unui nou record!


Dintre elevii școlii noastre s-au pregătit în jur de 150 de elevi, și din clasele primare, și din gimnaziu. Ce cred ei despre Cup Song? Este o ceva nou şi interesant, care îţi dezvoltă atenţia, te scapă de plictiseală şi este un mod nou de a te distra cu prietenii! Iar seara de vineri, cand impreună cu Alexandra Ungureanu și alți peste 1000 de copii au cantat si bătut ritmul, a fost SUPER!

Puteți afla mai multe detalii accesând urmatoarele link-uri:
http://www.cluj2015.eu/events/559-cup-song-lets-sing-together-record.html
Most people performing Anna Kendrick's 'Cups' song: Canadian School breaks Guinness World Records' record (VIDEO)

Dacă nu ați încercat până acum, vă sfătuim să nu ratați ocazia!

23 mai 2015

Talent şi pasiune

Interviul săptămânii
Alexia Dezmirean, cls.a V-a D, Andra Topan, cls. a VII-a A


Mălina Mureșan din clasa a VII-a D este una din elevii talentați și pasionați de muzică ai școlii noastre.
Ea afirmă că pasiunea pentru muzică o are dintotdeauna. Preferă genurile muzicale Pop si Pop-Rock. Artistele pe care le consideră modelele sale sunt Demi Lovato și Carrie Underwood.
Am întrebat-o cum ar fi dacă ar avea o carieră muzicală. Mălina  a afirmat că s-ar comporta ca un om normal, obișnuit și nu și-ar lăsa prietenii deoparte.
Mălina a participat la câteva concursuri: ,, Star Vivere Music Revolution” la Oradea, ,,Vocea Cetații” la Sighișoara, caștigand o mențiune și la ,,Impacții au talent”, unde a câștigat premiul întâi.
A avut concerte la ,,Festivalul înghețatei”, ,,Maratonul international” de la Cluj, și la emisiunea ,,Academia mămicilor” de la Antena 1 Cluj.
In viitor are in plan sa participe la ,,Mamaia Copiilor”  și la X Factor.
Pasiunea pentru muzica nu este singura. A scris o carte, ,,Ultimul ceas”, publicată în aproximativ 30 de exemplare.
Dacă doriți să o ascultați, vă recomandăm să accesați link-ul:

                            https://www.youtube.com/watch?v=wKdN9Xc94kk

21 mai 2015

Iubesc Clujul curat!

 
În cadrul aceluiaşi proiect iniţiat de Primărie, claselor a IV-a le-a fost atribuit spre ecologizare spaţiul din jurul şcolii. Se pare că şi aici a fost de muncă! Mai avem încă mult de învăţat din această lecţie de civilizaţie! Însă, citind impresiile copiilor participanţi şi privindu-i la lucru, parcă speranţa într-un viitor mai verde reînvie...


 



 

20 mai 2015

Blog_IT


Radu Serban Gherman, clasa a VI-a C      

Plague inc este un joc de strategie compatibil cu Android, IOS și Windows și a fost creat de firma Ndemic Creations. Jocul a câștigat foarte multe premii deoarece a ajuns la un nivel foarte ridicat de simulare și cota de piață a crescut mult. Jucătorul creează și dezvoltă un agent patogen cu speranța de a distruge lumea cu o plagă extrem de periculoasă. Plăgile pot fi alese de jucător și acestea sunt reprezentate de: Bacteria, Virusul, Fungusul, Parazitul, Prionul, Nano-Virusul și arma biologică, fiecare dintre acestea având abilitățile sale specifice.
Stagiile parcurgerii unei partide sunt:
 1. Evoluția plăgii la transmisie (toate evoluțiile costă niște puncte pe care le acumulăm în timpul jocului).
2. Grija pentru mutații ale simptomelor care determină doctorii să caute un leac.
3. După infectarea totală a planetei, simptomele vor evolua, iar în timp vor distruge planeta.
4. Maximizarea securității asupra leacului care trebuie să rămână “pe stoc în permanență (evoluția rezistenței la medicamente)
Jocul este compatibil și pentru PC- varianta Plague inc: Evolved, cu grafici mai avansate și mai multe opțiuni.
Jocul complet pe Android și pe IOS costă 0,99 EURO, iar pe PC costă 14,99 EURO.
Plague Inc. îți dezvoltă modul de elaborare a strategiilor, de manipulare a teritoriilor și maselor. Chiar dacă acest aspect este dramatic, te determină să devii realist și să acționezi cu sânge rece asupra situațiilor. Jocul conduce la mărirea abilităților din partea jucătorilor, la gândirea selectivă si strategică. E o luptă perpetuă pentru supraviețuire, iar tema devine, din pacate, tot mai de actualitate. Un posibil scenariu pentru viitor?
 
 



19 mai 2015

Gânduri de adolescent

Mara Pupeză, cls. a VII-a D
            
 
 
https://findyourmiddlegrounddotcom.files.wordpress.com/
În  căutarea fericirii 
          La marginea pădurii trăia o familie de cărăbuşi. În fiecare seară toată familia lua cina în căsuţa din copac, o căsuţă veselă, verde, unde toţi ai casei erau iubiţi şi ajutaţi atunci când le era greu. Toţi erau egali, nimeni nu se simţea străin şi nimeni nu ridica tonul niciodată.
         Într-una din seri, la cină, tatăl  cărăbuş le-a spus:
         - Dragii mei, voi  toţi aveţi vise şi planuri pe care doriţi să le urmaţi în viaţă. Important este să nu lăsaţi nimic să vă oprească în realizarea lor. S-ar putea, pe drum să vă schimbaţi unele  vise şi să urmaţi cu totul altele..., nu-i nimic atîta timp cât ceea ce faceţi vă place. Vor fi tot timpul unii care vă vor îngreuna drumul , dar voi sunteţi cei care decideţi ceea ce veţi face.
          Cărăbuşii au început pe rând să-şi dezvăluie visele, iar cel mai mic dintre ei şi-a pus în gând ceva măreţ, ceva ce unii considerau imposibil.
         - Eu vreau să găsesc o comoară,  comoara fericirii !
         După ce rosti aceste cuvinte, se făcu linişte deplină. Cărăbuşul se aşeză ruşinat la locul lui , dar tătăl zise hotărât:
         - Să nu-ţi fie teamă ! Dacă asta-ţi doreşti, cu siguranţă vei găsi comoara!
       La câteva luni de la acea discuţie, cărăbuşul şi-a luat rămas bun de la familie şi a pornit în călătoria vieţii lui. Nu ştia cum arată comoara, dar ştia că ea există într-un loc numit Ţara Fericirii.
        Ajuns pe meleagurile acelea, a întâlnit fel de fel de gâze şi gângănii, din toate colţurile lumii.
         - Tu...trebuie să fii ... un cărăbuş, nu-i aşa ? zise un fluture monarh, ale cărui  aripi mari şi portocalii îl făceau pe cărăbuş să se simtă neînsemnat. Ce cauţi în locurile acestea?
         - Eu?... caut...  comoara fericirii!
         Râzând, fluturele îi zise:
         - Eu încerc s-o găsesc de multă vreme şi nu reuşesc, nici nu mai cred că există o astfel de comoară. Hai , du-te, grăbeşte-te, iar dacă dai de ea, anunţă-mă  şi pe mine! 
        A pribegit multă vreme prin acel ţinut. Nimeni nu ştia precis locul unde ar putea fi comoara, deşi toţi cei pe care i-a întălnit auziseră de ea. Acolo fiecare căuta câte ceva, fiecare era preocupat să fie cât mai fericit, dar nimeni nu era mulţumit de ce avea.

       Cărăbuşul se simţea din ce în ce mai singur şi trist. În mintea lui se derulau momente pe care le-a trăit în căsuţa din pădure, îi vedea pe toţi ai lui, auzea cuvintele tatălui său şi dorul creştea şi mai mult.
       Au trecut nopţi întregi în care gândurile nu-l lăsau să doarmă. Era nefericit şi chiar dacă ar fi găsit comoara, a înţeles că aceasta nu i-ar fi adus fericirea. Avea nevoie de iubire, de înţelegere, de cei dragi  şi un gând îl fulgeră :  a părăsit de fapt singurul loc unde a vut toate acestea, locul unde a fost fericit.
       N-a mai irosit timp. Chiar în acea noapte a pornit  spre căsuţa din pădure. Tot drumul şi-a imaginat reîntâlnirea cu ai lui. Ei l-au primit aşa ca-ntotdeauna, cu căldură şi cu drag.Tatăl cărăbuş l-a bătut prieteneşte pe umăr şi l-a întrebat:
       -  Ei, fiule, ai găsit comoara ?
       - Da, tată ! Tocmai am găsit comoara fericirii. A fost tot timpul aici.  Ştii, tată, am înţeles că e greu să umpli un pahar care e deja plin şi să renunţi la tot ce ai pentru ceva ce nu stii sigur că vei avea.
       - Ştiu fiule, de aceea ţi-am spus când ai plecat că vei găsi cu siguranţă fericirea pe care ţi-o doreşti.
       - Fericirea, tată, nu înseamnă pentru toţi acelaşi lucru, nu ţi-o aduce nicio comoară din lume, iar dacă te străduieşti prea mult să o găseşti s-ar putea să îţi iroseşti viaţa şi să nu dai de ea. Acum , aici cu voi,  mă simt cel mai bogat şi fericit dintre toţi cărăbuşii din lume!
http://www.sunnyskyz.com/uploads/2015/04/nro1z-happiness-1.jpg
 

15 mai 2015

Iubesc Clujul curat!

prof. Cristina Dezsi 

Copiii învaţă mai repede din propriile greşeli decât din cele ale semenilor, însă, când e vorba de "reparat", de suportat consecinţele greşelilor altora, lucrurile se inversează. Astfel, acţiunile de igienizare organizate cu copiii le insuflă acestora un fel de dispreţuire faţă de atitudinea pe care au avut-o cei care au provocat mizeria pe care o adună. Ei "suportă" de fapt pedeapsa reparatorie care ar trebui aplicată celor care au provocat mizeria, astfel putem spera că ei nu o să aibă o astfel de atitudine faţă de mediu. Copilul căruia îi rămâne imprimată această deprindere şi atitudine o va transpune, în măsura caracterului său, şi în anturajul său.  


A educa înseamna a-i face pe copii să-şi însuşească prin experienţă, un sistem de valori care să le dea posibilitatea să se integreze în mod inteligent într-o lume în rapidă prefacere. Acţiunile practice de ecologizare îşi au rostul lor atâta timp cât reuşesc să insufle  mentalitatea şi  atitudinea corectă atât faţă de mediu, cât şi faţă de cei care nu-i respectă frumuseţea. Iar deprinderea desăvârşită este aceea care începe a se forma în anii copilăriei. 

O cantitate însemnată de deşeuri a fost  adunată de pe o suprafata mică de teren  limitrofă Parcului Rozelor, de aproximativ 100  de elevi  din clasele a VI-a A, a VII-a A, B, D si a VIII-a A şi 5 cadre didactice. S-au umplut 30 de saci cu gunoaie! Copiii au fost însoţiţi şi ghidaţi în această acţiune de către  un inspector de mediu, care s-a asigurat că fiecare copil a primit mănuşi de unică folosinţă şi sac pentru colectarea  deşeurilor. Materialele necesare au fost puse la dipoziţia participanţilor la acţiunea de ecologizare de către organizator. 
 

Copiii au avut posibilitatea să vadă că oamenii aruncă pe unde apucă, pe langă “banalele” ambalaje sau PET-uri, şi lucruri greu de imaginat: de la gresie şi faianţă, până la piese de mobilier, boxe sau carcase de computer, haine vechi. Nu ne-am aşteptat să găsim aşa ceva! Dintr-un singur loc, am strâns grămezi imense de deşeuri: piese de computer, ambalaje de dulciuri, pilote, jucării degradate, recipiente pentru ulei de motor…..  

Am povestit, ne-am bucurat de un loc din oraşul nostru, ne-am pozat…. “A fost frumos!”-au concluzionat copiii, parcă încercând să-şi şteargă din memorie grămezile de gunoi.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                               

De weekend...

George Secaş , cls. a VI-a A

Grădina Botanică din Jibou 
Vă mai amintiți de acel loc minunat, numit ,,Grădina Zmeilor"??? Ei bine, când am fost acolo, curiozitatea nu m-a lăsat să mă despart de județul Sălaj fără a vizita și o altă renumită atracție turistică: Grădina Botanică din Jibou.

 Este un loc minunat, cu multe plante interesante, dar și cu multe specii de pești (sincer, mi s-a părut că seamănă foarte mult cu Acvariul din Constanța!), cu țestoase, mistreți, căprioare, păuni, diferite specii de găini și lebede de un alb imaculat.   
În ziua în care eu  am fost acolo, erau 40.000 de fire de lalele înflorite!!! Nu veți mai prinde anul acesta multicolorele lalele, dar, dacă vă grăbiți, sigur veți prinde zecile de specii de trandafiri în floare. Pentru mine, Grădina Botanică din Jibou a fost o surpriză plăcută ,pentru că nu mă așteptam să găsesc atâtea lucruri frumoase într-un orășel așa de mic.
Am fost însoțit din nou de același fotograf pasionat, unchiul meu, căruia îi  mulţumim pentru poze!

 

11 mai 2015

9 Mai - Ziua Europei

prof. Dana Muntean 

Nu mai este de mult ceva neobișnuit să marcăm Ziua Europei la școală, unii poate din datorie morală, alții chiar din convingere. Ne amintim care sunt țările membre, care sunt  steagurile, capitalele, realizările etc. Facem asta cam toți, în orice școală din România.

 De ce s-a întâmplat anul acesta  ca, la cls. a IV-a C (inv. Margareta Pascu), activitățile să fie într-un fel mai speciale? Pentru că nu am întâlnit doar informația, ci și atitudinea europeană! Steagurile țărilor europene, realizate de copii, stau grupate pe geamul clasei, ca un simbol al deschiderii înspre comunitate. Într-un alt colț al clasei, copiii au exprimat prin desene gândul lor de bucurie, dorința de pace și prietenie cu alte țări- esența Uniunii  încă de la nașterea ei ! Atitudinea europeană mai înseamnă responsabilitate civică: într-un colț al clasei sunt cutii mari cu hârtie și saci cu doze de aluminiu pentru reciclat, iar expoziția periodică a clasei abundă de idei de valorificare creativă  a materialelor reciclabile!
 Felicitări!









7 mai 2015

Întâlnire cu Prinţul

 Sara, Bianca, Eric, prof. Profira Rusu - cls. I D

Turul ciclist caritabil "Cărțile copilăriei pe bicicletă", organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche, cu participarea Alteței Sale Regale, Principele Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, a ajuns la Cluj - Napoca în după amiaza zilei de 24 aprilie 2015, în Parcul Mare din oraș. Cu această ocazie am fost și noi invitați, clasa I D ( prof. Profira Rusu) și domnul director Cristian Munteanu, să participăm la campania menționată. Am avut plăcuta surpriză de a primi câte un volum cu povești scrise pentru copii și, mai mult decât atât, volumul a fost primit cu autograf din partea ASR Principele Nicolae al României. Încă din parc am început să citim puțin din "Cocoșatul de la Nôtre-dame", "Peter Pann", "Cei trei muschetari" sau "Aventurile lui Sherlock Holmes". Ne-a plăcut foarte mult de prinț, pentru că este un om foarte vesel și zâmbitor.

Cu ajutorul câtorva mămici inimoase, am aflat ce gândesc copiii- Sara, Bianca şi Eric, dar probabil şi colegii lor- despre întâlnirea cu ... Prinţul!

În primul rând, îl aşteptau să apară în haine de prinţ şi cu coroana pe cap. În schimb... ” Aţi mai văzut vreodată un prinţ care merge pe bicicletă? Ei bine, chiar există!”, ne mărturiseşte Sara. “Mi s-a părut ciudat că a venit pe bicicletă....credeam că vine cu mașina”, se miră şi Bianca. Iar pentru un sportiv ca Eric a fost esenţial că Prinţul "a venit in haine sport!"

Se pare, însă, că mirarea a crescut impactul pozitiv al întâlnirii, astfel încât toţi au reţinut fără probleme lecţia zilei:

-          De ce crezi ca a venit Principele la eveniment? 
Sara: Ca să ne spună că e important să mergem cu bicicleta şi să citim.
-          Şi te-a influenţat ce ţi-a spus? O să citeşti mai mult şi o să mergi cu bicicleta? 
Sara: ...Cam da!
-          Ce ar vrea el să transmită copiilor?
Sara: Că e important să fie sănătoşi, şi, deci, trebuie să facă mişcare.

Ce nu vor uita niciodată de la eveniment? 
Sara: Că am văzut un prinţ! :). 
Eric: Cel mai tare a fost autograful pe carte! (poate şi pentru că Prinţul i-a privit în ochi, le-a zâmbit, i-a adresat fiecăruia câteva vorbe...)

Şi uite aşa, Prinţul din poveste, îmbrăcat sport şi pe bicicletă, a intrat in memoria unei generaţii noi de copii şi i-a adus mai aproape de înţelegerea unui adevăr major: nobleţea nu stă în coroană sau în mantia aurită, ci în modul în care reuşeşti să-i inspiri pe alţii.






* Foto: Anda Pop













5 mai 2015

Blog_IT

Adrian Sofronovici, cls. a VI-a B

De data aceasta, la secţiunea Blog_IT, vă voi prezenta un nou site, mai creativ decât cel prezentat anterior (Pizap) şi la fel de util in realizarea de proiecte mai interesante. Acesta se numeşte Toondoo şi poate fi găsit aici: http://toondoo.com. Cu ajutorul lui, puteţi crea benzi desenate.

Am folosit Toondoo chiar într-un proiect pe care l-am făcut de curând. La final, o să vă arăt nişte benzi desenate create cu această ocazie Este perfect pentru dialogurile pe care trebuie să  le compuneți la română, limbi străine sau, pur şi simplu, pentru relaxare, curiozitate şi dorința de a experimenta site-uri noi! Sau poate vreţi să deveniţi creatori de benzi desenate!


Este uşor de folosit şi puteţi face foarte multe modificări şi setări la banda desenată. Puteţi adăuga personaje, obiecte, fundaluri şi multe alte detalii. Tot ceea ce trebuie să faci este să îţi creezi un cont şi să experimentezi. O să aveţi propria colecţie  de benzi desenate şi, dacă le postaţi public, ceilalţi utilizatori vi lepot vedea, aprecia ...şi reciproc! E distractiv! Încercaţi!



4 mai 2015

De weekend...

Grădina Zmeilor
George Secaș, cls. a VI-a C

Mărturisesc că, de când am auzit despre acest loc, mi-am dorit foarte mult să ajung acolo. Dorința mi s-a împlinit weekend-ul trecut.
Am pornit dimineața echipați de drumeție, cu familia. Am avut noroc! Drumul n-a fost foarte aglomerat, așa că, în aproximativ o oră, am ajuns la destinație. Am găsit acolo un peisaj de poveste, o aglomerație de stânci, cu denumiri ciudate, crescute parcă din pământ. Ele au fost modelate de apă și de vânt. Una din legende spune că o fată îndrăgostită de un soldat a fost blestemată de mama ei vitregă, care nu a acceptat dragostea lor, să se prefacă în stană de piatră (stânca ,,Fata Cătănii")
Excursia a fost fascinantă în adevăratul sens al cuvântului!!! Pe lângă animale spectaculoase, acest loc m-a uimit cu peisajele sale superbe și cu stâncile lui care parcă te ispitesc să te urci pe ele. Într-un fel, ele îmi aminteau de unul dintre cele mai frumoase locuri vizitate de mine vreodată: Meteora.
Stâncile se ridicau semețe în fața mea, inspirându-mi teamă și uimire. Plimbându-mă printre ele, am descoperit că frumoasa grădină a Raiului -nu a zmeilor- are multe taine care așteaptă să fie deslușite! Aștept cu nerăbdare să vizitați și voi această grădină ascunsă de ochii lumii și să-mi împărtășiți impresiile și sentimentele stârnite de secretele acestui loc minunat!!

 Pentru a vă convinge, am adăugat  textului niște fotografii realizate cu multă pricepere - spun eu - de Nicu Popan, unchiul meu.