6 iunie 2016

The British Factor

Daria Ciupei, Alessia Moldovan, Andrei Lacatus, clasa a VIII-a C, prof. Dana Muntean
De câțiva ani, The British Factor este concursul care aduce în Școala Gimnazială “Ion Creangă” prieteni din școli clujene care împărtășesc aceeași pasiune: dragostea pentru limba engleză și cultura britanică. De la an la an, proiectele prezentate sunt tot mai interesante, tot mai interactive, iar numărul școlilor participante este tot mai mare. Este un concurs creat pentru a fi iubit de către copii, iar în ultimii patru ani a fost aprobat în lista concursurilor interjudețene recunoscute de minister (CAER).
Probele concursului vizează atât cunoștințe despre marea Britanie, civilizație trecută și prezentă (Quiz, Photo-quiz), cât și deprinderi de a realiza un proiect de echipă, abilități de utilizare a mijloacelor media și, nu în ultimul rând, abilități artistice.

Daria Ciupei, clasa a VIII-a C: “La acest concurs, nu doar concurăm, ci legăm prietenii, învăţăm lucruri despre care n-am avut idee că există şi, cel mai important, ne distrăm, indiferent de premiile pe care le obţinem. Aşadar cu toţii ar trebui să fim mulţumiţi!”
Alessia Moldovan, clasa a VIII-a C: “The British Factor este mai mult decât un concurs! Este un "fenomen" care ne-a oferit o altă viziune asupra culturii şi civilizației britanice şi care ne-a învăţat ce înseamnă emoţia, sprijinul, ambiţia şi munca în echipă. Sesiunea de Karaoke detensionează atmosfera. La ea participă toată lumea, elevi și profesori și, de fiecare dată, de-abia ne mai putem opri din cântat!”
Anul acesta, faza județeană s-a desfășurat în aprilie. La ea au participat echipe din Apahida- Lic. Tehnologic “Șt. Pascu” și din Cluj-Napoca-de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic “E Pora”, Școala Gimnazială “Iuliu Hațieganu”, Școala Gimnazială “Octavian Goga”, Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, Școala Gimnazială “Emil Isac” și Școala Gimnazială “Ion Creangă”.
Echipele școlii noastre (a VIII-a A, a VIII-a C, a VIII-a D) au obținut premiile I , II si premii speciale și vor participa și la faza interjudețeană, unde vor concura cu elevi din județele Botoșani, Sibiu, Sălaj, Bihor. 
Mulțumim Asociației de părinți și direcțiunii Școlii Gimnaziale “Ion Creangă”pentru sprijinul în organizarea concursului, precum și Editurii Uniscan , pentru sponsorizarea premiilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.