27 aprilie 2015

Talent şi pasiune


Încercăm să discutăm cu cât mai mulţi elevi talentaţi din şcoală. De ce? În primul rând, pentru că vrem să-i descoperim, să-i arătăm lumii! În al doilea rând, pentru că atunci când ai o pasiune, vezi lumea puţin mai altfel, îi găseşti sensuri şi frumuseţi ascunse, iar noi, ceilalţi, putem învăţa din asta!
Aşa că, vă rugăm, dacă ştiţi copii talentaţi, pasionaţi, anunţaţi-ne! Vă mulţumim!

Interviul săptămânii
Alexia Dezmirean, cls.a V-a D, Andra Topan, cls. a VII-a A


Incepem seria interviurilor cu două fete grozave: Iulia Moldovan şi Bianca Briciu, din clasa a V-a D, ambele pasionate de frumosul din jurul nostru şi talentate la desen :
 
Ce îți place să pictezi, Bianca... și de ce?
Îmi place să pictez peisaje, pentru că natura înseamnă viață.
 
Dar ție, Iulia?
Mie îmi place să pictez portrete, deoarece toți oamenii au trăsături speciale, diferite.
 
Bianca, ce sentimente ai când pictezi?
Admirație, simpatie față de tot ce mă înconjoară și de tot ce este natural. 

Şi tu,Iulia, ce simți atunci când pictezi?
Simt admirație, încântare față de tot ce este frumos. De fiecare dată când văd un om pe stradă și găsesc  o trăsătură specială pe care acesta o are, încep să o schițez, gândindu-mă că fiecare lucru frumos trebuie împărtășit cu ceilalți.

Şi o întrebare la care suntem nerăbdătoare să aflăm răspunsul. Cum aţi picta voi atmosfera școlii...și de ce?

Bianca: Cu siguranță aș picta-o sub forma unui nor mare și foarte colorat, fiindcă norul simbolizează mulțimea elevilor din școală, care sunt uniţi,ca într-o familie. L-aș picta foarte colorat, deoarece în școală se întâmplă o  mulțime de lucruri minunate: se organizează excursii interesante, elevii câștiga multe premii la concursuri, profesorii știu să ne fie aproape...
 
 Iulia:  Aș picta-o sub forma unor copii care se țin de mână și poartă haine viu colorate. Ei se țin de mână pentru că sunt uniți și poartă haine viu colorate pentru că sunt dornici să cunoască lucruri noi, sunt fericiți pentru că profesorii le sunt aproape și le arată calea învățăturii, pentru că se întâmplă atâtea lucruri frumoase : să donăm haine și jucării unei case de copii, să îi primim cu entuziasm pe cei care intră prima dată în această școală... 

Mulţumim petru lecţia de frumuseţe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.