25 aprilie 2015

De ce este arta "cool" ?

Victor Stoica, cls. a VI-a C

După  părerea  mea,  arta este  unul  dintre  cele  mai  interesante  și  frumoase   lucruri din  lume. Arta  este  cool,  în primul rând deoarece nu există REGULI sau GREȘELI.  Aceste două ,,reguli” a€sunt foarte importante deoarece orice om  are nevoie  de un pic de  relaxare, și cum să te relaxezi mai bine decât știind că nimeni nu îți impune nimic și nu poți să faci greșeli. De exemplu : la școală sunt reguli,  la serviciu sunt reguli, la un test te temi să nu faci greșeli. Dar, în artă,...nu! La artă nu trebuie să te temi de nimic! 
 În al doilea rând, ea este cool deoarece  prin  artă  poți  să  exprimi sentimente și mai ales să  dai  frâu  liber  imaginației. De pildă,  dacă  ești  vesel și nu vrei să te joci, poți să pictezi sau să desenezi ceva. Dacă vrei să construiești ceva, poți mai întâi să desenezi acel lucru. Dacă ai o idee, poți să încerci să o pictezi! Când pictezi, nu ai nicio limită și poți să faci ce vrei!
 In ultimul timp s-a răspândit un fenomen în SUA şi Marea Britanie, dar nu numai: CARTILE DE COLORAT PENTRU ADULŢI! Tot mai mulţi adulţi simt nevoia de relaxare, de evadare din stresul zilnic- şi desenând, concentrându-se pe detalii de contur şi combinaţii de culori, pot realiza acest lucru!
Faţă de cărţile de colorat pentru copii, se observă că cele pentru adulţi sunt mult mai complexe şi mai detaliate , fiind o adevarată provocare să colorezi fără a ieşi din contur. Această imagine este din Secret Garden , una dintre cele mai populare cărţi de colorat:


http://www.nytimes.com/2015/03/30/business/media/grown-ups-get-out-their-crayons.html?_r=1
Mi se pare ceva destul de interesant si inovator. Până la urmă,  oricare om vrea să se simtă ca un copil din nou.
Sper că v-am convins că puteți să desenați sau să pictaţi, chiar dacă “nu aveți talent”! Vă veţi simţi ... cool                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.