17 octombrie 2023

Să fie bine!

 


           Vineri și 13! 13 octombrie, înnorat, friguț, ploaie. Oare vremea ne va împiedica? Și noi care aveam atâtea speranțe pentru această zi, deoarece fuseserăm invitați la un eveniment deosebit: conferirea titlului de cetățean de onoare al comunei Tureni actorului Dorel Vișan.

            Spre prânz însă, când am pornit de la școală cu mașina d-nei diriginte Iacob Adriana, a d-nei profesoare Brad Mariana și a d-nei bibliotecar Hinteuaru Laura, soarele începea să ne zâmbească și, ajunși la Mărtinești, ne râdea cu toată fața.



            La resortul „Light House”, aflat pe malul celebrului lac de la Mărtinești, am fost primiți cu bucurie și ospitalitate, am admirat locația, care merită revenire, și am fost invitați să urmărim filmul „Un bulgăre de humă”, în care,  rolul principal, al inegalabilului Ion Creangă, a fost interpretat de maestrul Dorel Vișan. La finalul filmului, acesta s-a apropiat de grupul nostru, în costum alb și o statură impunătoare, ne-a felicitat că i-am fost alături, s-a așezat printre noi pentru o poză memorabilă( pentru noi) și, cu înțelepciunea-i binecunoscută, ne-a povestit lucruri interesante despre film, iar, la final, ne-a îndemnat:” Voi, de-acum și când veți crește, să faceți să fie bine!” 

            Am fost profund emoționați și uimiți că marele actor, de care ne povestise d-na dirigintă, era în fața noastră, ne zâmbea, ne vorbea cu atâta bucurie și se purta cu atâta modestie! Așa să fie oare după ce muncești o viață, te dedici meseriei iubite și ești conștient de valoarea ta?

            Poate, dar de un lucru suntem siguri: această deosebită zi va ramâne mereu în sufletele noastre, alături de îndemnul primit: să facem să fie bine!

           Cei 11 elevi ai clasei a VII-a E, mândri că am fost aleși să ne

                reprezentăm școala, Școala Gimnazială „Ion Creangă”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.