31 octombrie 2023

La pas prin trecut


Pe 23 octombrie 2023, clasa a 8-a D a pornit într-o excursie minunată de trei zile prin județul Hunedoara. 


În prima zi am vizitat mai multe obiective turistice cunoscute, precum Sarmizegetuza Ulpia Traiana, un loc fascinant unde putem observa istoria românilor din cele mai vechi timpuri, dar și Castelul Corvinilor (Huniazilor) care ne-a lăsat cu gura căscată de la început până la sfârșit, am observat arhitectura, modul de lucru al oamenilor, cât și pedepsele pe care aceștia le puteau primi dacă nu respectau legea. 

În a doua zi ne-am oprit la Muzeul Trenulețelor, o încăpere cu o multitudine de trenulețe și mașini în miniatură, dar și orașe și sate legate de căile ferate, organizate pe anotimpuri.

                              

În cele din urmă am făcut o expediție spre Cetatea Devei, un loc bine fortificat și masiv. Deși cu toții eram obosiți, nu ne-am lăsat până când nu am ajuns sus, iar acolo am avut parte de o priveliște minunată a orașului. După ce am coborât, am mers la Aqualand, un ştrand mare, cu tobogane și piscine care mai de care mai interesante. Aici  ne-am distrat şi ne-am relaxat împreună. 

               

 În ultima zi am mers la Arsenal Park, în Oraștie, iar acolo am făcut o mulțime de trasee prin copaci, iar cei mai curajoși dintre noi au sărit de la 35 metri, de pe un turn (Powerfan Jump). Ultima oprire a fost Fabrica de Știință din Turda. Aici am  redescoperit teoreme matematice și nenumărate legi ale fizicii, dar ne-au uimit iluziile optice și experimentele.

                                       

Această excursie a fost una dintre cele mai fascinante și ne bucurăm că am participat.

 Eliza Tegla

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.