10 noiembrie 2016

O mare surpriză: FESTIVALUL TOAMNEI

Alexia Dezmirean, clasa a VII-a D

Cu ocazia venirii acestui anotimp colorat, elevii şcolii noastre au avut parte de o surpiză adevărată, numită ,,Festivalul Toamnei’’. Toţi auziserăm despre acest festival, dar nimeni nu ştia exact ce era de fapt. Holurile erau pline de şuşoteli vesele printre copiii curioşi, entuziasmaţi totodată de acest dar al profesorilor noştri. 

Ziua mult aşteptată a sosit repede. La ora stabilită, ne-am îndreptat intrebatori spre sala de sport, iar când am intrat, însăşi Toamna domnea acolo. Eram fermecaţi de frumuseţea sălii de sport.  Bănci frumos decorate cu dovleci  mari sau mici, veseli sau trişti, chiar îmbrăcaţi frumos, fructe şi legume, compoturi, într-un cuvânt toate bunătăţile acestui plăcut  anotimp. Iar în plus, muzică, face painting, cursuri de dansuri de societate, chiar şi propria noastră ,,Cămară cu Bunătăţi’’, o atmosferă de sărbătoare.

Cel mai impresionant a fost faptul că am văzut şi latura mai puțin cunoscută a profesorilor noştri. I-am văzut dansând, râzând şi simţindu-se bine. A fost frumos, în adevăratul sens al cuvântului. În acestă zi mi-am văzut colegii mai uniţi ca niciodată, iar pe chipurile lor se putea citi bucuria. 

Premierea meselor frumos aranjate a fost punctul culminant. Fiecare clasă a dat dovadă de originaliate şi creativitate. Toate mesele au avut ceva special: mere caramelizate, dovleci sculptaţi cu multă atenţie, covoraşe multicolore de frunze adunate cu grijă, coşuri de fructe, chiar şi fructe cu ochişori.

Rămânem cu nostalgia festivalului şi cu ideea că şcoala înseamnă şi altceva decât cursuri, stres sau teme.A fost o adevărată muncă în echipă! Colegii din Consiliul elevilor au adunat idei, profesorii noștri au fost alături de noi, echipele claselor s-au întrecut în aranjamente de toamnă cât mai creative; Darius și Daria, din clasa a V-a B au dansat pentru noi, domnul Claudiu Dascăl ne-a ajutat cu sonorizarea, cei de la Școala de dans Latin Beat ne-au încântat cu ritmuri latino….A fost o bucurie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.