10 noiembrie 2016

Invitație la film: Kubo și lăuta magică

Alesia Baicu, Andreea Petrișor, Maria Sfechiș, clasa a VI-a D

Experiențe in 3D

Dacă știi cum să te bucuri de el, un film poate deveni o experiență foarte plăcută.  

Împreună cu colegii din clasa a VI-a D, am avut plăcerea de a merge la Cinema “Florin Piersic”, la filmul ,,Kubo si lăuta magică'', film pe care îl puteți viziona și săptamâna aceasta, in cadrul Săptămânii filmului pentru elevi (scor Imdb: 8.2!)

Pe lângă animația reușită, imaginile uluitoare si întâmplarea în sine, de asemenea ingenioasă, mesajul transmis prin personaje a fost cu adevărat minunat. Un băiețel neobișnuit, Kubo, care învia bucățelele de hârtie prin deosebitul său talent la origami și prin cântecul la lăută, a pornit într-o aventură periculoasă, alături de o maimuță magică. Ascunzându-se sau luptându-se cu mătușile și bunicul lui din cer, care doreau să-l readucă în lumea celor reci și fără sentimente, Kubo descoperă puterea magică a poveștilor si cântecelor străvechi, precum și puterea prieteniei. La final își descoperă tatăl pierdut, reușește să-și învingă bunicul și, cu ajutorul oamenilor din sat, îl transformă intr-un om bun, cald și iubitor.

În acest film ne-a plăcut în special ideea că sufletele oamenilor se întorc la cei dragi printr-un lampion aprins, dar apoi sunt trimise înapoi sub forma unor cocori ce cântă.   

Concepția de bază a poveștilor orientale, conform căreia cântecele și poveștile au puteri magice, conferă filmului o vrajă aparte, completată de magia unor ilustrații extraordinare. Recomandăm cu căldură acest film tuturor amatorilor de animații de calitate!     


Trailer:
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.