19 februarie 2016

Bun venit, Clasa pregătitoare!


Consiliul elevilor în vizită la clasele pregătitoare

Amira David, clasa a V-a A, Maria Sfechiş, clasa V-a D, prof. Dana Muntean 


Clasa a 5-a B viziteaza PA
Ştim cu toţii cât este de greu să treci de la grădiniţă la şcoală, unde toate sunt mai mari: băncile, coridoarele, copiii din jur, sarcinile de lucru...De aceea, noi, cei din Consiliul Elevilor, ne-am gândit să-i încurajăm puţin pe noii noştri colegi din clasele pregătitoare. Ne-am gândit să-i salutăm, să ne cunoaştem, să le urăm bun venit în şcoala noastră şi să îi felicităm pentru încheierea primului semestru de şcoală din viaţa lor.  

Reprezentanţii claselor a V-a: Amira David (5A), Alexia Vaduva (5B), Dorotheea Popovici (5C) si Diana Dan si Ştefania Meseşan (5D) şi-au format câte o echipă din colegii de clasă, cu care au pregătit, cu grijă pentru cei mici, câte un moment drăguţ, de poveste, presărat cu zâmbete, personaje îndrăgite, jocuri, cântece, sfaturi bune, diplome şi .... bineînţeles, bomboane.
Clasa a V-a A

Clasa a 5-a A i-a adus in faţa celor din PB si PE pe Mickey si Minnie, pe Doctoriţa Pluşica, pe Elsa, dar şi pe eroii din Războiul Stelelor, care le-au arătat copiilor cum binele învinge răul. Amira David şi colegii ei au fost încântaţi de reacţia copiilor : “în timpul acestei activităţi, copiii erau atât de luminaţi la feţe si bucuroşi, da şi noi simteam la fel. In acea zi totul a fost mult mai frumos si de fiecare dată când mă gândesc la această activitate, mă luminez din nou la faţă.” 



Clasa a V-a C in vizita la PC
Copiii din clasa a 5-a B au recreat atmosfera Vrăjitorului din Oz şi i-au încântat pe cei din PA prin costume, interpretare, sfaturi bune şi daruri. La fel de frumos s-au pregătit şi cei din clasa a 5-a C, care au re-interpretat “Capra cu trei iezi” special pentru copiii clasei PC! Copiii din clasa a 5-a D au apelat la o căutare de comori. Costumaţi in diverse personaje îndrăgite de copii, s-au jucat cu cei din PD .

Clasele a V-a D si PD
Maria Sfechiş, alias Zâna Zorilor,  ne povesteşte: “Având în vedere vârsta copiilor cu care ne-am jucat, am ales să ne ancorăm activitatea în basme și să întruchipăm diferiți eroi de poveste. Activitatea a constat în găsirea unei comori, ascunse în catedra clasei pregătitoare D. Acum, în minte, trebuie să vă apară o singură întrebare : cum pot copiii să găsească comoara? Ei bine, micuții a trebuit să răspundă corect la câteva întrebări, câștigând indicii pentru identificarea locului comorii: o diplomă, un desen al Alesiei, o colegă foarte talentată și niște bomboane... din lumea Zânelor. În această activitate am înțeles cât de greu e să ai această meserie și că ar trebui să ne respectăm mai mult dascălii. Noi ne bucurăm că am cunoscut acești copii minunați și le urăm din partea clasei a 5-a D un călduros ,,Bine ați venit în școala noastră și mult succes în continuare!” 
Felicitări claselor a 5-a pentru exemplul de iniţiativă, organizare, mobilizare, creativitate şi implicare! A fost un exerciţiu, până la urmă, de cetăţenie activă!

Mulțumiri colegei noastre Mara Pupezǎ (8C), președinta Consiliului Elevilor, pentru realizarea diplomei , precum și diriginților claselor a 5-a pentru sprijinul acordat!





Pregatitoare A
 
                               
Diploma Clasei Pregatitoare B....


Clasa Pregatitoare B




Clasa Pregatitoare E
In vizita la PE
Desenul Alesiei Baicu este oferit in dar copiilor din PD
                                
                                         Clasa Pregatitoare C

11 februarie 2016

Profesorii noştri

Interviu cu prof. Mircea Coldea, profesor de educație fizică

Victor Stoica, Denis Oros, clasa a VII-a C

Î:Bună ziua, domnule profesor şi vă mulţumim pentru că aţi acceptat să staţi de vorbă cu noi. Am vrea ca elevii şcolii să vă cunoască mai bine. Pentru început, vă rugăm să ne spuneţi  cum vedeți școala și elevii din ziua de azi ?
R:Total diferite față de când am fost noi elevi.

Î: Cum ar trebui să fie un elev după părerea dvs. ?
R: Conștient că  vine la școală să se pregătească pentru viață, să aibă dorința de a se perfecționa.

Î: Cum ați fost ca elev ?
R: Puțin diferit față de elevii din ziua de azi.

Î: Ce tip de elev apreciați ?
R: Creativ, disciplinat și dornic de învățat.

Î: Vă rugăm să alegeți două sporturi si doi sportivi preferați.
R: Baschet și tenis de câmp. Michael Jordan și Roger Federer
Î: Cum decurge o zi obișnuită în afara școlii ?
R: Beau cafeaua, merg la școala, ajung acasă, mănânc. În weekend merg la competiții. Am foarte puțin timp liber și încerc să mă pregătesc pentru ziua următoare, dar îmi place să citesc

Î: Ce v-a impresionat cel mai mult de când sunteți profesor ?
R: Faptul că elevii devin tot mai conștienți de importanța sportului.
Î: De ce ați ales sportul ?
R: Mi-a plăcut de mic baschetul
 
Î: Preferați un film sau un meci ?
R: De cele mai multe ori un meci.
Î: Echipa preferată...
R:Los Angeles Lakers (baschet)     
 
 
Mulțumim!

                                    


8 februarie 2016

D-l Goe ... în proces literar

Prof. Profira Rusu

             În luna noiembrie 2015, sala clasei noastre (a II-a D) s-a transformat în sală de tribunal! Cu procuror, cu avocați, cu inculpați, cu toate cele necesare.

        Și acum, să vă povestim... L-am tot urmărit noi pe domnul Goe în opera literară "D-l Goe...." de I. L. Caragiale. Și ni l-am închipuit adult, hotărât să își dea în judecată...familia. De ce? Pentru că el nu a ajuns așa răsfățat și needucat din propria culpă. Așa că ne-am împărțit în două tabere (avocații apărării și avocații acuzării), am jucat rolurile Goe, Mamița, Mam'Mare și Mamițica și am pornit lupta argumentelor.


Judecatorul
       A fost foarte impresionant că am avut un adevărat judecător (un părinte din clasă), ajutat de jurați, care a dat la final sentințe interesante. De exemplu, avocații trebuiau să aibă grijă de domnul Goe la școala de corecție la care urma să meargă după proces. A fost incitant, pentru că noi nu am mai fost niciodată la un proces, nu am văzut un judecător care judecă, nu am primit verdicte.



Procurorul Tudor




Juratii decid sentinta
 

2 februarie 2016

Curs de prim ajutor la cls. a II-a D

Prof. Profira Rusu


Vineri, 29.01.2016, clasa a II-a D a avut invitați: patru părinți de profesie cadre medicale, Pulpa Ovidiu, Bochis Marcela, Dobra Simona, Cocis Alina,  care ne-au explicat, pe înțelesul nostru, cum e cu primul ajutor. 

Fiind mici, noi ne mai speriem de ace și de sânge, însă părinții au încercat să ne împrietenească pe toți cu instrumentarul medical, pentru ca, dacă e cazul, să putem și noi ajuta pe cineva aflat în nevoie.

De exemplu, am aflat cum se face manevra Heimlich sau ce facem dacă am aspirat nazal o boabă de fasole. Nici noi nu știam că atunci când ne curge sângele nazal, nu ridicăm un braț, ci  stăm  în poziția șezând, ușor aplecat și facem presiune pe baza nasului. Voi știați?

Am probat și gulerul cervical și am văzut că ne fixează foarte bine gâtul. Dacă cumva ne ardem, am învățat că nu e deloc indicat să încercăm pe pielea noastră leacurile băbești (de exemplu, să punem făină pe arsură!). Și am mai învățat atât de multe lucruri, că de ar fi să le spunem pe toate, v-ați plictisi! Dar pentru noi a fost foarte interesant, distractiv și ... nu ne mai e frică de ace și de fluturaș!!:-)