30 martie 2023

În vizită la Dog Assist. Terapia asistată de animale

             


Ce este Dog Assist? 

Dog Assist este o organizație care se ocupă cu sprijinul copiilor cu diferite nevoi sau dizabilități prin terapia cu animale dresate special pentru aceste situații. 

În acea încăpere, câinii cu personalități unice și diferite, își pun veselia, blândețea și iubirea la dispoziția celor care au nevoie de recuperare atât fizica cât și mentală.              

Știai că unor copii le este mai ușor să se conecteze cu aceste animale pline de viață,  lucru care îi motivează să meargă mai departe, spre vindecare?       

 Interesant, nu?  

Ce am învățat noi?     

Elevii claselor a 8- a C si a 8- a A au petrecut în acest centru o oră, în care au învățat despre slujba pe care o îndeplinesc cu multă plăcere acesti câini și modul în care sunt pregătiți. De asemenea, au aflat câte un lucru despre fiecare câine în parte, un lucru care îi face speciali. De exemplu, Bruno iubește să se joace cu mingea,  iar Yumy este foarte activă și încăpățânată. I-am cunoscut și mângâiat și pe Oblio, Meiko și Maila. Toți trăiesc împreună, ca o familie, iar câinii care au atins o anumită vârstă la care ar prefera să stea linistiti și să se bucure de compania celor de la centru, fără însă să mai muncească, sunt "pensionați", cum este cazul minunatului Bes, dar locuiesc în continuare alături de familia lor. 

Toate animalele sunt tratate cu atenție și iubire, sentimentele acestora fiind validate!! Am mai întâlnit cele doua minunate alpacale, iepurași, gâște, o capră, pești, insecte băț și tarantule. 

Am aflat, de asemenea, că Dog Assist organizează  pe 2 aprilie de la ora 10, o întâlnire cu oricine  dorește să afle cum se poate organiza o campanie de strângere de fonduri. Haide și tu!

Dora Rus, 8C




                                         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs.